Coaching

C

Frans

Coaching Frans van der Stigchel - School in Wonderen

Frans is meditatie-coach. Je kunt hem inschakelen als je vast lijkt te lopen in het leven. En dat kan om zeer uiteenlopende redenen het geval zijn. Zo’n moment dat je hulp nodig om een beter levensspoor te vinden.

Nieuwe inzichten die je behulpzaam zijn en niet alleen je leven verrijken maar die ook praktisch toepasbaar zijn.

Lees meer

Eelkje

Eelkje is ondernemer. Je kunt haar inschakelen als je worstelt met de invulling van een bepaalde levensfase. Of als je vragen hebt over hoe het nu verder moet met je werk of je bedrijf.

Ze kan goed als klankbord dienen om een betere invulling te vinden voor een specifiek vraagstuk.

Lees meer

Podcast coachingsessies

Regelmatig maken wij podcasts op basis van coachingsessies die Frans heeft met cliënten. Deze kun je hieronder beluisteren. De verhalen zijn persoonlijk, en ieders persoonlijke verhaal is anders. Tegelijkertijd zullen de besproken thema’s misschien herkenbaar voor jou zijn.

 

coachingservaringen

Marieke, 26 jaar

“Na mijn studietijd en drukke afstuderen viel ik in het bekende zwarte gat. Ik was tijdens mijn afstuderen gestrest geweest, maar ook daarna bleef ik bijna constant gespannen en op een dieper niveau angstig: bang dat mijn partner me zou verlaten, bang dat ik niet goed genoeg presteerde, bang dat ik niet goed genoeg was. Onder de aandachtige begeleiding van Frans leerde ik dat mijn angsten mijn interne communicatie verstoorden. Wat enorm heeft geholpen is dat we tijdens de sessies niet zozeer ingingen op wat de oorzaak was van mijn angsten, maar dat we veel oefenden om de liefde in mij vrij te laten stromen. Eerst veel samen, in Frans’ prachtige praktijkruimte of aan de telefoon, en later alleen (met Frans op een manier nabij). Na de sessies met Frans ben ik milder over mezelf, kan ik mijn gevoelens beter begrijpen en plaatsen en heb ik bepaalde overtuigingen aangepakt. Het lukt me veel vaker te handelen op basis van (zelf)liefde, in plaats van op basis van uit angst of zelf-afwijzing.

Wat ik heel bijzonder vind aan Frans is dat hij tijdens de sessies precies wist wat ik nodig had, zonder dat hij me iets oplegde of een kant op stuurde. Ik denk dat Frans wel 100 verschillende aanpakken zou kunnen hanteren en die precies weet af te stemmen op de behoeften van degene die hij coacht.”

Als je een vraag wilt stellen aan Marieke kan dat. Haar mailadres is bij de redactie bekend

Karin, 24 jaar

“Na het doorlopen van verschillende behandelingen bij de GGZ had ik het gevoel dat ik er nog niet was. Ik wíst wel hoe het zou moeten zijn, maar ik kreeg het niet gedaan. Frans heeft mij geholpen om weer in verbinding te komen met mijn gevoel. Samen hebben we geoefend om mijn hart weer te openen en onderscheid te maken tussen de verschillende soorten gedachten. Inmiddels kan ik steeds sneller herkennen wanneer mijn controle weer voor mij aan het bepalen is, in plaats van dat ik doe wat ik vanuit mijn hart zou willen. De sessies zijn intensief en waardevol. Ik heb nu een gelukkiger en plezieriger leven gekregen dat veel meer in balans is.

Frans is een erg toegankelijke, vriendelijke en liefdevolle man. Hij zal je niet veroordelen en dat maakt dat alles bespreekbaar is. Met zijn lach en humor zorgt hij voor een ontspannen sfeer. Frans, ik vind je een erg inspirerend persoon! Bedankt voor alle wijze dingen die je tegen mij gezegd hebt.”

Als je een vraag wilt stellen aan Karin kan dat. Haar mailadres is bij de redactie bekend

Arne, 27 jaar

“Toen ik voor het eerst met Frans praatte was ik behoorlijk vastgelopen. Ik had geen plezier in mijn werk, voelde me somber, sliep slecht en had weinig energie. Maar ik kwam er zelf niet uit wat ik moest doen om deze cirkel te doorbreken. Frans heeft mij tijdens onze sessies geleerd om de wirwar aan gedachten uit elkaar te halen. Door de juiste vragen te stellen haalt hij je ‘uit je hoofd’ en kom je (weer) meer in contact met je gevoel en je hart. Geen radicale beslissingen nemen waar je kortstondig een boost van krijgt, maar onderzoeken wat je voelt, waar je blij van wordt, wat je echt wilt, en daarnaar handelen.

De sessies met Frans waren precies wat ik nodig had. Ik zit veel beter in m’n vel. Ik heb een goed beeld van wat ik belangrijk vind in m’n werk en leven, welke hinderlijke overtuigingen ik had en hoe ik die tegen kan gaan. Doordat ik meer in contact sta met mijn gevoelens, zowel positieve als negatieve, zijn de relaties met de mensen waar ik van hou ook sterk verbeterd.

Frans is een zeer integere en fijne vent om mee te praten. Wat ik vooral waardeer is dat hij direct is en niet zegt wat je wilt horen. Het werd snel duidelijk dat hij geen onzinverhalen, drogredenen of gebrek aan verantwoordelijkheid accepteert. Door de confrontatie met jezelf aan te gaan merk je dat je angsten of problemen eigenlijk goed te dragen zijn, kun je ze accepteren en ze zelfs in je voordeel gebruiken. Ik krijg snel jeuk van zweverig gedoe maar daar had ik bij Frans geen last van: hij brengt de dingen heel down-to-earth en met veel humor.

Ik ben ontzettend blij dat ik de stap naar Frans heb gezet. De impact op mijn leven is gigantisch en daar profiteer ik nog dagelijks van!”

Als je een vraag wilt stellen aan Arne kan dat. Zijn mailadres is bij de redactie bekend.