Meetings

M

Bijeenkomsten:

Kennismaken met meditatie, dat kan. Waarom mediteren? Als je veel moet van jezelf kun je soms oververhit raken en uitgeput. Er is altijd zo veel (meer) te doen, te zien te presteren en te leren. Een dag is te kort. Met zo’n houding heb je kans dat je jezelf voorbij loopt. Dat je na een overvolle week eigenlijk niet meer weet wat de hoogtepunten waren. Waar je echt blij van werd.

Wat je wel weet is dat het beter kan (en moet). Je wilt jezelf en anderen niet teleurstellen, dus zeg je overal ‘ja’ op. Ja, natuurlijk ben jij beschikbaar om mee te helpen verhuizen, te brainstormen over een nieuw bedrijfsconcept, naar een festival te gaan, te trainen voor een kwart triatlon, etc, etc, etc. Want je leven is te leuk om ‘nee’ te zeggen. Om saai te zijn. En nu heb je de tijd en mogelijkheden om te ontdekken wie je bent. Door heel veel verschillende dingen te doen.

Maar werkt dat wel zo? Ontdek het zelf op meditatie meeting. Regelmatig organiseren wij meditatie meetings. Op deze pagina kun je het overzicht van de komende meetings vinden.

Je kunt vast starten met onze meditatie-opnames. De opname geeft een goed beeld van wat we op een meditatie-bijeenkomst doen. Meestal hebben we twee thema’s. Na elke meditatie bespreken we elkaars ervaringen, inzichten en vragen (zie de blogs). Je leert onderscheiden naar welke leraar je hebt geluisterd.

De avonden zijn geen therapie. We lachen veel, delen mooie ervaringen en doorzien ons ego. De meditatie-opnames kan je nadien nog vele malen afluisteren.

 

Eenmalige Events:

Bijeenkomst zondag 16 juni 2019 van MIC (Miracles in contact)
Locatie: In de 3 Krone, Oudegracht 227, Utrecht

Kort verslag van dit event

We zijn met een flinke groep om samen te mediteren onder leiding van Frans. Het stramien is gelijk aan de avonden die School in Wonderen wekelijks organiseert: twee korte geleide meditaties aan de hand van een thema van ongeveer 10-12 minuten. Daarna delen we onze ervaringen. Als je dat wilt.

De thema’s waren deze zondag: ‘Versta de Heilige Geest’ en ‘Onbeperkte Liefde’.  Ze staan allebei in het teken van het centrale onderwerp van deze ochtend: de communicatie met de Heilige Geest.

meditatiebijeenkomst in de 3 krone
bijeenkomst in de 3 kronen
Frans legt voorafgaand aan de meditaties uit dat de Heilige Geest op legio manieren kan worden ervaren. Namelijk als een vriend of vriendin, Jezus, een gids, het universum of het goddelijke licht…. Uit de nabespreking blijkt dat een dergelijke vrije definitie als zeer prettig wordt ervaren. Geen dogma’s maar een eigen invulling. Een gevoel, een beeld of een stem. Het maakt niet uit voor de beleving van de Heilige Geest. En die beleving blijkt heel persoonlijk, maar ook heel herkenbaar.
Vooral het moment van totale vrede en verbondenheid als de groep in stilte de ervaringen verwerkt van de meditaties is prachtig. Alsof we samen vervuld zijn van licht en liefde. Het maakte deze zondagochtend tot een heel bijzondere ervaring.
Je kunt de meditaties van deze bijeenkomst naluisteren via www.schoolinwonderen.nl.