Thema 2: Liefde

T

Eigenlijk weten we niet echt wat liefde is. Werkelijke liefde. Menselijke liefde heeft toch voornamelijk als doel mij gelukkig te maken. We vertellen elkaar graag een romantisch verhaal: ‘Onze liefde is speciaal’. ‘Jij bent mijn uitverkorene, ik hou alleen van jou’. ‘Ik zal voor jou zorgen, ik zal jou gelukkig maken’. Dat klinkt mooi, maar het heeft niets met de werkelijke liefde te maken. De menselijke liefde is voorwaardelijk: “Ik doe iets voor jou, jij doet iets voor mij”. Het gaat over winnen en verliezen. We hebben (onuitgesproken) verwachtingen naar elkaar en worden daarin vaak teleurgesteld.  Want helaas, niemand kan jou gelukkig maken, alleen jijzelf.

werkelijke liefde is universeel

Werkelijke liefde is universeel. Het is de liefde van het universum, van Alles dat Is, van God en die liefde is niet selectief. Deze liefde is allesomvattend en kent geen tegendeel. De meditaties over liefde brengen jou weer terug naar de liefde die jij bent. Ze laten je ervaren hoe het is om liefde te zijn. Je zult al snel merken dat het groter is dan jij bent. Het stijgt boven jou uit.

Liefde wil liefde zijn. Het wil zich uitbreiden. Heb jij de liefde vastgeketend en onderworpen aan je eigen voorwaarden? Weet dat liefde volmaakt onschuldig is. Vertrouw op de liefde.

Uit liefde

Meditatie "Uit liefde" - School in Wonderen

Uit liefde laat je zien waar liefde toe in staat is. Het is een gelukzaligheid als je de liefde in jou leert kennen. Deze liefde ben jij en is jouw natuurlijke staat.

Liefde kennen

Meditatie School in Wonderen - Liefde kennen

12 min. Durf jij liefde als leidraad te nemen in je leven? Je hart openen. Liefde is je natuurlijke staat.

Onschuldig

Meditatie "Onschuldig"

14 min. Jij hebt jezelf schuldig verklaard. Maar klopt dat wel? Door de onschuld in jezelf te zien, zie je de onschuld in anderen.

Liefde laten gaan

Meditatie Liefde laten gaan - School in Wonderen

13 min. Liefde wil liefde zijn. Het wil zich uitbreiden. Heb jij de liefde vastgeketend en voorwaardelijk gemaakt aan je eigen voorwaarden?

Overgave

Meditatie "Overgave"

14 min. Kun jij in het ‘nu’ leven? En je overgeven aan dat wat zich aandient. Weet dat het in essentie een keuze is tussen in vrede of in onvrede…

Vertrouwen

Meditatie "Vertrouwen"

Heb jij vertrouwen in de ander en in jezelf?