Thema 3: Overtuigingen

T

Ben jij je bewust welke overtuigingen je volgt? Overtuigingen zijn vergissingen uit het verleden, die zich herhalen in het heden. Het ego creëert zo verwachtingen die jou ‘zekerheid’ geven. Maar maakt je dat ook gelukkig? Hoe mooi zou het zijn als je altijd, steeds weer opnieuw kunt kiezen uit liefde. We hebben vaak niet eens door hoe onze eigen overtuigingen, gedachten en ideeën ons volkomen gevangen houden in het verleden. En dat verleden projecteren wij op de toekomst.

Door het loslaten en veranderen van overtuigingen wordt je bevrijd. Je krijgt ware gedachten en zult merken dat je steeds meer in het hier en nu bent. Dit kun je niet alleen. Je hebt hulp nodig om je gedachten te veranderen. Deze hulp komt van jouw innerlijke leraar (het universum, de Bron of de Heilige Geest). Maar daarvoor is het nodig dat jij je verwachtingen loslaat. Kun je jouw verwachting laten zijn voor wat ze zijn?

Je krijgt door deze meditaties een juist gerichte mind. Een mind die steeds weer kiest voor liefdevolle gedachten. Dit is wat je werkelijk vrede brengt.

Ik heb dit zelf bedacht

Meditatie van School in Wonderen over alles wat ik zelf heb bedacht

Jij hebt deze wereld zelf bedacht. De wereld is denkbeeldig. Jouw eigen gemaakte droom die voor jou werkelijkheid is.

Ontwaken

Ontwaken meditatie

Ontwaken is bewust zijn dat je droomt. Hoever ben jij in het proces van ontwaken? Jij zult ontwaken, dat is de belofte.

Framing

School in Wonderen - Meditatie Framing

Framing is een manier om je gedachten te veranderen. Hierdoor zul je anders gaan zien, met visie.

Overtuigingen

Meditatie "Overtuigingen"

Ben jij je bewust van je overtuigingen en hoe ze jouw wereld kleuren? Overtuigingen zijn niet meer dan vergissingen uit het verleden. Hoe mooi zou het zijn als je altijd kunt kiezen uit liefde.

Verlangen

Meditatie "Verlangen"

Waar gaan jouw verlangens over? Verlangen is als een ladder: op de laagste sporten zijn ze materieel van aard op de hoogste spiritueel. Maar alle verlangens mogen er zijn.

Waarneming

Waarneming is in feite een bewuste of onbewuste keuze van wat jij wenst te zien. Waarneming is een projectie. Jij creëert je eigen waarneming.

Verwachting

Meditatie over het onderwerp Verwachting - School in Wonderen

Kun je jouw verwachtingen laten zijn voor wat ze zijn, zonder bij te sturen? Het ego heeft verwachtingen die het voor jou wil vervullen. Maar maken deze jou ook (eeuwig) gelukkig?