Thema 3: Overtuigingen

T

Ben jij je bewust welke overtuigingen je volgt? Overtuigingen zijn vergissingen uit het verleden, die zich herhalen in het heden. Het ego creëert zo verwachtingen die jou ‘zekerheid’ geven. Maar maakt je dat ook gelukkig? Hoe mooi zou het zijn als je altijd, steeds weer opnieuw kunt kiezen uit liefde. We hebben vaak niet eens door hoe onze eigen overtuigingen, gedachten en ideeën ons volkomen gevangen houden in het verleden. En dat verleden projecteren wij op de toekomst.

Door het loslaten en veranderen van overtuigingen wordt je bevrijd. Je krijgt ware gedachten en zult merken dat je steeds meer in het hier en nu bent. Dit kun je niet alleen. Je hebt hulp nodig om je gedachten te veranderen. Deze hulp komt van jouw innerlijke leraar (het universum, de Bron of de Heilige Geest). Maar daarvoor is het nodig dat jij je verwachtingen loslaat. Kun je jouw verwachting laten zijn voor wat ze zijn?

Je krijgt door deze meditaties een juist gerichte mind. Een mind die steeds weer kiest voor liefdevolle gedachten. Dit is wat je werkelijk vrede brengt.

Elke goede leider is ook een volger. Je volgt de innerlijke stem van de Heilige Geest, jouw innerlijke gids waarvan je leiding ontvangt.

Aandacht betekent waaraan je dacht. Ben je steeds bewust van je gedachten en vooral aan welke je aandacht geeft.

De verlosser is in jou. Jij bent je eigen verlosser. Niets en niemand buiten jou kan je verlossen.

Overgave gaat over ‘geven’. Je kunt alleen werkelijk geven, wat je zelf ontvangt. Zodra jij de controle loslaat, kun je in overgave geven.

Het kan verwarring geven je eigen overtuigingen en denkbeelden los te laten. Heb geen oordeel over je verwarring. Het is de doorgang naar nieuw licht.

Ook jij hebt in jou een schatkamer die vol ligt met geschenken. Deze geschenken kun je delen. Als je deelt, breidt jouw schatkamer zich verder uit.

Geef je liefde aan God. Ik hou van … is in deze wereld een surrogaat. Hou van God en je zult versmelten met het universum.

Achterover leunen betekent dat jij wacht op innerlijke leiding. Het is een actief gewaar zijn van wat in jou is.

Wat betekent het om werkelijk behulpzaam te zijn? Je hebt een verkeerd idee over wat helpen is. Het enige behulpzame is de werkelijkheid dienen. 

Vaak wacht je op iets voordat je verlost kunt worden. Dit wachten is een vorm van uitstel. Je gebruikt het om nog niet verlost te zijn.